Facebook’ta yorumlarımı-beğendiklerimi başkası göremesin

Facebook’ta bir gönderi veya fotoğraf “herkese açık” olarak paylaşılmışsa, bunu beğendiğinizde ya da yorum yazdığınızda, bunu diğer arkadaşlarınız görür. Herhangi bir ayar ile bunu değiştirebilmek mümkün değil. Bu yüzden etkileşimde bulunduğunuz gönderinin hedef kitlesine dikkat etmek gerekiyor.

HERKESEACIKSADECE

Twitter yazılarını Facebook’ta paylaşmak

Twitter’de “Profil Düzenle” butonuna tıkladığınızda karşınıza gelecek ayarlardan, üzerinde “Tweetlerini Facebook’a Gönder” yazan butona tıklıyoruz. Gelecek ekranda facebook kullanıcı bilgilerimizi girmeniz istenecek. Gerekli bilgileri girdikten sonra, artık Twitter’de yazdığınız tweet, Facebook’ta durum güncellemesi olarak görünecek.

Facebook reklam engelleme

Bu söyleceklerimi yapmakla Facebook hesabınızdaki reklamları engellemekle kalmıyor, bu uyanıkların (facebook) sizi sağmasının da önüne geçmiş oluyorsunuz. Nasıl?

Facebook, para kazanmak için sanki siz paylaşmışsınız gibi bazı reklamları arkadaşlarınızın sayfasında gösteriyor.  Her türlü reklam, kellik ilaçları, kilo verme vs. vs. Evet bunu nasıl engelleyeceksiniz?

Size sorulmadan yapılan bu bir nevi hırsızlığı fakabasmak için yapmanız gerekenler:

Facebook’ta yukarıdaki menüden Hesap altından hesap ayarlarına girin. Oradan da Facebook Reklamlarına. Açılan sayfada “Platform sayfalarındaki reklamların bilgilerimi şu kişilere göstermesine izin ver” ayarını hiç kimse olarak değiştirin. Dilerseniz “Facebook Reklamları’nda sosyal eylemlerimi kimler görebilir:” kısmını da hiç kimse olarak değiştirin ki olsun bitsin…

Facebooktan adam silme!

Sanki facebooktan silince hayatından da silinmiş olacak. Zamane insanı işte :)

Eveeeet konumuza dönek şimdi. Nasıl silinir facebook’tan arkadaş.

Solda arkadaşlarınızın listesi vardır. Üzerine tıklayıp tüm listenin kabak gibi açılmasını sağladıktan sonra kurbanı seçip sil diyoruz. Hepsi bu kadar.. kolaymış değil mi? Yalnız şu kritik uyarıyı da yapıp derhal uzaklaşalım. Sildiğiniz arkadaşın profilinde arkadaş sayısı bir eksik görüneceğinden o sildiğiniz arkadaş azmedip sizi tespit edebilir. Ve sanırım işte o andan itibaren sadece facebook’tan silinmiş bir arkadaşınız olarak kalmayacak :) Bu önemli konuyu açıklığa kavuşturduysak gidelim …